Denguefeber 

Vaksinasjon mot denguefeber

Bestill time

Hva er denguefeber?

Denguefeber er en virussykdom som  smitter gjennom mygg. Den utbredt i Sør-Øst-Asia, Latin-Amerika, Karibien, Sør-Amrika og deler av Afrika. Sykdommen gir feber, nedsatt almenntilstand og muskel/bensmerter. Den kan også medføre et alvorlig sykdomsbilde med blødningsfeber, sjokk og multiorgansvikt (hemoragisk denguefeber; DHF). Forløpet kan være spesielt alvorlig for personer som har hatt denguefeber tidligere. 75% av tilfellene er ved første gangs smitte asymptomatisk. Mange vet derfor ikke at de har vært smittet tidligere, og dermed kan være mer utsatt for DHF. Viruset finnes i 4 ulike varianter/ virusstammer. 

Vaksinasjon mot denguefeber

Vaksinen Qdenga er nå godkjent til bruk i Norge. Nedre aldersgrense for vaksinen er 4 år. Den gis i to doser, med minst 3 måneders intervall. Det er ikke maksimumsintervall mellom dosene. For mange kan det være praktisk å ta en dose før den nærmeste reisen, og en dose før neste reise. Etter første dose er beskyttelsen ca 80%. Virkningen av begge vaksinene er ca 5 år, sannsynligvis lengre.  Qdenga er en levende svekket vaksine. Den kan ikke gis til gravide, ammende og personer med nedsatt immunforsvar. Vanlige bivirkninger av vaksine  er smerter på injeksjonsstedet, og forbigående sykdomsfølelse. Vi gjør oppmerksom på at Folkehelseinstituttet foreløpig ikke har landsspesifikke anbefalinger for denguefebervaksinen. Vi kan likevel gi deg informasjon om utbredelse av sykdommen, og råd om vaksinering.

 

Vaksine erstatter ikke myggstikkbeskyttelse. Myggen som sprer denguefeber er aktiv hele døgnet, og urban og utbredt i store byer som Bangkok og Singapore. 

Priser

Vaksine mot denguefeber

  • Denguefebervaksine, Qdenga

    1120,-

Honorar kommer i tillegg

Trenger du vaksinasjon mot denguefeber?

Vaksineklinikken står klar til å hjelpe deg.

Kontakt oss

Kontakt oss

Du bestiller enklest time på vår online booking.