Helvetesild 

Vaksinasjon mot helvetesild 

Bestill time

Hva er helvetesild?

Helvetesild/herpes zoster kan ramme alle som har hatt vannkopper. Viruset blir værennde i kroppen og kan reaktiveres senere i livet. I Norge har nesten alle voksne, ca 94% gjennomgått vannkopper. Man kan få utbrudd av helvetesild flere ganger i livet. Gjennomgått sykdom gir ikke immunitet.

Sykdommen sies å bære sitt navn med rette, da den ofte gir ubehagelige utslett med intense smerter.  Én av tre voksne rammes av helvetesild i løpet av livet. Grunnet alderssvekkelse av immunfosvaret har personer over 50 år økt risiko for helvetesild.               I tillegg kan man få nedsatt immunforsvar pga. ulike sykdommer eller medisiner. Ca 1 av 5 som får helvetesild vil utvikle postherpetisk nevralgi. 

Den 2 mars 2024 har facebook laget en "automatisk vri" på en av våre annonser med feil informasjon, Annonsen er slettet. vaksine mot helvetesild/herpes zoster er ikke godkjent til barn.

Vaksinasjon mot helvetesild

Shingrix er en vaksine som har vært på markedet internasjonalt i flere år, og er nå endelig også godkjent i Norge for personer over 50 år, men kan settes fra 18 års alder etter individuell vurdering av egen lege.  Den settes i to doser med minimum to måneders intervall. Foreløpige langtidsdata viser beskyttelse i opptil 10 år etter vaksinasjon med to doser. 

Priser

Vaksine mot helvetesild

  • Helvetesild/herpes zoster

    2070,-

Honorar kommer i tillegg

Trenger du vaksinasjon mot helvetesild ?

Kontakt oss for mer informasjon og veiledning.

Kontakt oss

Kontakt oss

Du bestiller enklest time på vår online booking.