Dukoral

Vaksine mot kolera

Bestill time

Hva er kolera?

Kolerabakterien smitter gjennom forurenset mat og drikke. Det kan føre til alvorlig diaré spesielt for personer med underliggende sykdom og underernærte. Reisende kan man være utsatt for på reiser hvor hygieniske og sanitære forhold ikke er optimale. Turister som blir smittet av kolera får vanligvis mildere forløp.      Dukoral  har en viss kryssbeskyttelse mot ETEC-bakterien. ETEC er vanligste årsak til turistdiaré.  Det er oftest ikke alvorlig for friske personer, men kan være plagsomt på reiser. I Norge er Dukoral kun godkjent for å forebygge kolera. Mange reisende har likevel god erfaring med vaksinen som beskyttelse mot turistdiaré. Det er viktig å supplere med god håndhygiene og forsiktighet med mat og drikke på utenlandsreiser.

Dukoral anbefales til personer med nedsatt magesyreproduksjon, for eksempel ved bruk av syrenøytraliserende medisin. Personer med nedsatt immunforsvar er mer utsatt for alvorlig forløp av kolera/etec diaré. Helsepersonell og personer som skal oppholde seg i områder med kjent kolera over lengre tid anbefales å ta vaksinen. 

Dukoral er en vaksine som drikkes. Den må tas minst 2 uker før reisen for å ha effekt. Beskyttelsen mot kolera er 2 år.  

Hvordan unngå diaré på reise?

  • Smitterstoffer drepes ved koking og steking.

  • Rene hender forhinderer smitte.

  • Vær oppmerksom på kalde sauser, upasteruriserte melkeprodukter, ikke- meieripakket iskrem, mat med rå egg (majones , desserter), salat, rå skalldyr og halvstekt/rått kjøtt.  

  • Isbiter kan være laget av forurenset vann. Det frarådes ofte å drikke vann fra springen.

Priser

Dukoral, inkl honorar

  • Dukoral, 1 dose

    490,-

  • Dukoral, 2 doser

    990,-

Honorar kommer i tillegg

Har du behov for Dukoral?

Du kan komme innom oss i vår åpningstid og kjøpe vaksinen!

Kontakt oss

Kontakt oss

Du bestiller enklest time på vår online booking.